Organizace
78

Ateliér Ulita Vyškov – Zámek Vyškov

So 15–17 h
náměstí Čsl. armády 1/2a, 682 01 Vyškov
Trasa
Tel.: +420 775 105 640 Email Facebook
keramika, malířství, výtvarné kurzy

Tvoření, hra, relax ...
Ateliér Ulita Vyškov pořádá ve Vyškově a okolí od roku 2011 akce, kurzy a přednášky pro děti i dospělé a sdružuje lektory a umělce rozmanitého zaměření. Výtvarné dílny se orientují na osvojení klasických výtvarných technik, objevování nových kreativních postupů a materiálů, na propojování různých druhů umění a na využití prvků expresivních terapií. Důležitý je prožitek z vlastní tvorby, komunikace, interdisciplinarita, používání příběhů, poznávání všemi smysly, rozvíjení fantazie a vizuální gramotnosti.
Začínal pod názvem Ateliér Létající šnek a organizoval výtvarné dílny na hudebních festivalech – Colours of Ostrava, Boskovice. O kurzy vzrůstal zájem také ze strany Vyškovanů, proto má ateliér od roku 2014 stabilní místo a název Ateliér Ulita (zámek Vyškov). Podílí se také na mnoha workshopech, dílnách, kurzech (pro rodiny, děti, teenagery i dospělé) ve spolupráci s rozmanitými institucemi a projekty: ZOO Vyškov (Vánoční létající jarmark), Boskovice – Festival pro židovskou čtvrť (výtvarné dílny), nebo Pohádky a příběhy, Umění hrou (projekty pro MŠ a ZŠ s prvky arte a muzikoterapie).
Aktuálně pořádá pravidelné kurzy pro děti 3–14 let (Divotvorné ateliéry I-III) a letní týdenní kurzy. Dospělým nabízí Keramický ateliér, Textilní ateliér a Divotvorný ateliér, kde si mohou vyzkoušet rozmanité výtvarné techniky a experimenty.
Minulí a současní lektoři: Ivana Burianová (hlavní lektorka), Lucie Skřejpková, Jiří Foltýn, Tomáš Poprik, Petra Hrnčířová, Veronika Chlubnová, Bob Jakeš, Aneta Hegyiová, František Javůrek, Vojta Hrubý, Martina Zedková a mnozí jiní.

DOAkce
So 15–17 h

Ateliér pro všechny – ukázka ateliéru keramiky a textilní tvorby. Přijďte si užít pohodové odpoledne při tvoření, pozvání platí pro děti i dospělé.
Vstupné dobrovolné.

Pro přiblížení stisknětě klávesu ctrl/⌘