Organizace
22

Galerie G13

So 10–17 h Ne 10–17 h
Dominikánské náměstí 6, 602 00 Brno (Zadní trakt, 1. patro)
Mapa Trasa
Tel.: +420 604 693 329 Email Facebook Instagram
art protis, textilní design

KONTINUITA je výstavou klauzurních, maturitních a absolventských prací oborů Designu oděvu, který spadá pod Střední školu umění a designu a Vyšší odbornou školu v Brně. Její součástí budou rovněž ukázky technik artprotisu a modrotisku.
Design oděvu propojuje výuku dovedností spojených s kvalitním výtvarným vzděláním s praktickým zvládnutím krejčovského řemesla. Potřeba širší specializace studentů vedla k obohacení výuky i o tvorbu designu oděvních doplňků. Zaměřujeme se na současný kreativní a inovativní oděvní design, na módu v celé šíři od ready-to-wear až po autorskou modelovou originální tvorbu. Samozřejmostí je individuální přístup ke studentům a maximální rozvoj osobnosti a soustředění na celistvý vývoj kreativního myšlení.
Výstava se koná u příležitosti oslav 100 let od založení školy. Obor Design oděvu funguje od 50-tých let na Střední průmyslové škole textilní. Škola během let několikrát změnila svůj název, než byla v roce 2012 sloučena se SŠUD. Na oboru učily osobnosti jako Inez Tuschnerová, Eva Jarošová, Jiřina Strýčková.

DOAkce
So 10–17 h
Ne 10–17 h

Komentované prohlídky výstavy k příležitosti 100. výročí založení ŠUŘky s pedagogy, studenty a absolventy oboru design oděvu. Praktické ukázky technik art protis a modrotisk.

Pro přiblížení stisknětě klávesu ctrl/⌘