Organizace
96

Galerie Vila Ždánice – Loudonova vila

So 11–20 h
Zámecká 454, 696 32 Ždánice (1. patro vily)
Mapa Trasa
Tel.: +420 604 783 392 Email Instagram
malířství

Městská Galerie Vila Ždánice se soustředí na prezentaci současného umění. Kurátor galerie, Ondřej Homola ji chápe jako určité "předpolí" pro autorky a autory nejmladší generace, kteří se teprve etablují v rámci umělecké scény. V posledních letech se program galerie soustředí především na prezentaci mladé malby. Galerie si dlouhodobě klade za cíl zpřístupňovat současné umění především široké veřejnosti.

Galerie se nachází ve stylové zámecké vile s prvky historicismu a modernismu z roku 1908. Byla postavena nedaleko zámku českým architektem Leopoldem Bauerem z Vídně. Místními je nazývána Seidlova nebo Loudonova vila, protože od roku 1939 - 1945 v ní rovněž přebývali potomci legendárního generála Gideona Ernsta Loudona.

V rámci sobotního programu DOA bude zahájena výstava maleb Martiny Musilové. Martina Musilová vytváří abstraktní geometrické kompozice velkých formátů, v nichž jsou patrné stopy figurálních motivů. V tvorbě autorky je patrná inspirace fauvismem a kubismem. Barevnost obrazů zároveň odkazuje k autorčině inspiraci, kterou je - jak sama říká - představa věčného léta, cestovatelské vzpomínky a atmosféra prázdnin.

DOAkce
So 11–18 h

11–15 h
Přijď si vytvořit kolážové komiksy. Budeme stříhat, lepit a vymýšlet příběhy. 6-99 let, všichni jsou zváni!

17 h
Vernisáž výstavy maleb Martiny Musilové a komentovaná prohlídka s autorkou.

Pro přiblížení stisknětě klávesu ctrl/⌘