Autor
115

Jan Rajlich

So 13–19 h Ne 10–17 h
Chvalatice 24, 671 02 (Chvalatice leží 3 km od Bítova, nezaměňovat za Chvalovice u Znojma)
Mapa Trasa
kresba, grafika, sochařství

Jan Rajlich ml. je brněnský grafik, grafický designér, malíř, kreslíř a pedagog. Ve Chvalaticích tvoří na chalupě. Ke zhlédnutí zde bude i socha anděla od sochaře Martina Skalického "Nemám žádné strachy", kterou zde její autor, Martin Skalický instaloval v roce 2022. (Martin je syn Rajlichova bratrance.)
Jan Rajlich vystudoval architekturu na VUT Brno, byl interiéristou ve Státním projektovém ústavu obchodu v Brně, vyučoval design a písmo na SUPŠ v Brně a nyní je 30 let docentem na Oboru průmyslového designu FSI VUT Brno.
Je členem uměleckého Sdružení Q a předsedou Sdružení Bienále Brno. Měl 40 výstav plakátů, graf. designu, serigrafie a malby (Ahmedabad, Bratislava, Brno, Emmerich, Fort Collins, Charkov, Moskva, Olomouc, Osaka, Ostrava, Praha, Vyškov, Varšava, Vídeň, Zlín, Žilina) a vystavoval na 170 kolektivních výstavách doma a 220 v zahraničí.
Doménou jeho tvorby je kresba (dříve i malba). Od 80. let patřil mezi průkopníky počítačové grafiky. V posledních desetiletích tvoří autorské plakáty s automatickými texty blízkými konkrétní poezii.

Pro přiblížení stisknětě klávesu ctrl/⌘