Autor
52

Karolína Šrámková – Modeta Art Studios

Ne 10–17 h
Cejl 58/72, 602 00 Brno (průchodem přes vrátnici až nakonec, poslední dveře vpravo s nápisem Ateliéry)
Mapa Trasa
Tel.: +420 721 365 343 Email Web Instagram Facebook
malířství

Studovala na Pedagogické fakultě v Praze, kde se skrze výtvarnou pedagogiku aktivně věnovala malbě pod vedením prof. Martina Velíška. Bohaté zkušenosti získala také během let v ateliéru malby na pražské Scholastice (MgA. Robert Šalanda). V závěru studia vycestovala na stáž na Akademii v Lisabonu, kde učila a zpracovávala téma deníků a vztah mezi obrazem a slovem. Rok pobývala na Islandu, který je pro ni dodnes silným zdrojem inspirace. V současné době žije a tvoří v Brně.
Ve své práci se věnuje bohaté škále zobrazení krajiny a jejich fragmentů. Využívá alegorií a metafor, neboť jde v jejím pojetí spíše o krajinu univerzální, vztahující se ke konceptům spojených s psychologií, filozofií a spiritualitou.
Do prostoru svých krajin mnohdy vstupuje s geometrií, jako otiskem lidské racionality a potřeby řádu. Malba je pro ni způsob zkoumání otázek spojených s životem a jeho prožíváním. Za důležitý zdroj inspirace považuje cesty hlubinnou imaginací. Této metodě se věnuje i jako průvodce a terapeut.

Pro přiblížení stisknětě klávesu ctrl/⌘