Autor
102

Petr Přikryl

So 10–17 h Ne 10–17 h
Přístaviště U jezu – Legionářů 2132, 695 01 Hodonín
Mapa Trasa
Tel.: +420 702 066 374 Email Web Facebook
malířství

Petr Přikryl připravil výstavu obrazů netradičně nainstalovaných v areálu přístaviště a na palubě lodi s možností vyplutí ve 14 hodin.

Hlavním motivem prací Petra Přikryla zůstávají zvířata a příroda, díla z poslední doby však nezapřou inspiraci starobylými památkami či technikou. Malířské zkušenosti, rady, stejně jako potřebnou motivaci dodával mladému výtvarníkovi akademický malíř František Cundrla, který byl jeho rádcem a vzorem. Na Petru Přikrylovi oceňoval především monumentalitu projevu, cit pro kompozici a čistotu barev.
Od svých začátků absolvoval mladý výtvarník množství výstav v Hodoníně a okolí. Před lety vystavoval na Pražském výstavišti, v pavilonu, který později vyhořel. Také vystavoval v galerii Futura nedaleko Václavského náměstí v Praze. Výstava, které si nejvíce váží, byla výstava v Senátu ČR. Pravidelně se účastní výtvarných soutěží, z nichž k největším úspěchům lze bezesporu zařadit vítězství v celorepublikové soutěži Greenpeace. V roce 2012 byl zapsán do české knihy rekordů za počin "Největší společná omalovanka", kterou vybarvovalo 209 lidí.



Pro přiblížení stisknětě klávesu ctrl/⌘