Organizace
54

Regionální muzeum v Mikulově – Zámek Mikulov

So 10–17 h Ne 10–17 h
Zámek 1/4, 692 01 Mikulov
Trasa
Tel.: +420 606 722 594 Email Web Facebook
grafika, malířství, sochařství

Mikulovské výtvarné sympozium „dílna“ – výstava
Jaroslav Róna (kurátor), František Skála, Stefan Milkov, Zdeněk Lhotský, Petr Nikl, Laco Teren (host), Barbora Půtová (teoretička ročníku), Michael Jan Bublík (technický asistent)

Třicátý ročník Mikulovského výtvarného sympozia „dílna“ vede k ohlédnutí za tvorbou několika uměleckých generací. Za uplynulé tři dekády v dočasných ateliérech v prostorách na zámku v Mikulově proběhlo pravidelné setkání živého umění, jejich tvůrců a výtvarných kritiků a teoretiků se širokou laickou veřejností. Původní sochařské zaměření prvního sympozia se postupně rozšířilo o další oblasti výtvarného projevu a umělecká odvětví.

Sympozium postupně vytvořilo průsečík umělců, směrů, forem a médií českého umění od 90. let do současnosti, který reflektuje kontinuálně vznikající umělecká sbírka. Každý účastník ponechá na zámku vytvořenou práci v majetku města Mikulov. Zároveň se utvořila pevná organizační struktura, která zahrnuje kurátora konkrétního ročníku, teoretika umění a vybrané tuzemské i zahraniční umělce.

DOAkce
So 16–17 h

Komentovaná prohlídka výstavy uměleckých děl vytvořených v rámci 30. ročníku Mikulovského výtvarného sympozia „dílna“, která je na zámku Mikulov ke zhlédnutí do 26. 11. 2023.

Pro přiblížení stisknětě klávesu ctrl/⌘